9 kW napelem rendszer Solplanet inverterrel és Sunpro napelemmel

2 970 000 Ft

~ 29 000 Ft/hó villanyszámlához

~ 44 négyzetméter tetőfelületre

Napelem rendszer: napelemek
Napelem panel Sunpro SP410W-108M10
Napelem típusa monokristályos
Napelem mérete 1724mm x 1134mm
Napelem panel technológia PERC
Panelenkénti cellaszám 144 cellás
Panel hatásfok 20.97%
Panel garancia 12 év teljeskörű garancia és 25 év teljesítmény garancia
Inverter
Inverter Solplanet
WiFi inverter dobozában
AC/DC védelem igen
Garancia 10 év teljeskörű gyártói garancia
Tartószerkezet
Tartószerkezet márka Enerack
Tartószerkezet anyaga rozsdamentes ötvözet
Tartószerkezet garancia 10 év garancia
Munkák
Engedélyeztetés Áramszolgáltatói ügyintézés. Érintésvédelmi jegyzőkönyv elkészítése és tervezés.
Fizikai megvalósítás A rendszer telepítése, készre jelentése 2 év garanciával.

Napelem rendszer kalkulátor

Személyre szabott és ingyenes ajánlatunkért, töltse ki kalkulátorunkat!

Adja meg havi villanyszámlája összegét vagy éves fogyasztásának mértékét
Kérjük, adjon meg még néhány adatot
Telepítési ingatlan
Egyéb közlendő az árajánlatkéréssel kapcsolatban
Ha elkészült, kattintson az AJÁNLATKÉRÉS ELKÜLDÉSE gombra!

Referencia munkák

9 kw napelem rendszer

9 kw napelem rendszer összetevői nagyon sokfélék lehetnek. Ezért elengedhetetlen a megfelelő tervezés. Napelem szempontjából lehetséges monokristályos, vagy polikristályos napelem panellel szerelni a rendszert. Invertert tekintve hálózatra visszatápláló invertert tervezünk a rendszerekbe.

További tények, érdekességek a témával kapcsolatban: WikiPedia

9 kw napelemes rendszer

A napelemeket tekintve a monokristályos szerkezet kiszorítani látszik a polikristályos napelemeket. Ennek oka a jobb hatásfok, nagyobb teljesítmény leadására képes panelek. Jellemzően drágább napelemek, de nem kerül többe, egy monokristályos napelemmel szerelt rendszer. Ez azért van, mert nagyobb teljesítményű, és nem szükséges annyi darab napelem, mint amikor polikristályos szerkezetű paneleket tervezünk. Ezért kiváló megoldás lehet, szűkösebb tetőfelületek esetében is.

Invertereink hálózatra visszatápláló inverterek. Ez azért is jó és szükséges, mert a panelek által előállított áram erőssége folyamatosan változik, a napsütés intenzitására. De a visszatáplált energiával már nem kell foglalkoznunk ebből a szempontból. Amit vissza vételezünk a hálózatból szükség esetén, már a megfelelő áramerősségű elektromosság lesz. A Huawei inverterek egyes típusai már csatlakoztathatóak úgynevezett "munka akkumulátorral", ugyanis az akkumulátor képes eltárolni elektromosságot, a kapacitása függvényében. Ezzel a megoldással akár teljes egészében kiválthatóak az éjszakai üzemórák, a nyári időszakban és adott esetben az átmeneti időszakokban is.

Minden napelemes rendszer egyenáramot állít elő, tehát olyan áramot, mellyel még kezdenünk kell valamit a felhasználása előtt. Az egyenáramból, az inverter állít elő váltakozó áramot, amit már a műszaki berendezések képesek feldolgozni, más szavakkal a háztartás számára használható elektromos áram, a váltóáram. Az inverternek fontos szerepe van a rendszerben, ezért ennek megválasztása kulcsfontosságú lehet. A 9 kw napelem rendszer mindenképpen hosszútávú beruházást jelent, ami minimum 8 éven belül térül meg.

Invertereink optimalizálhatóak szükség szerint, ezért nincs szükség más inverter vásárlására. Amennyiben szükség lenne a termelés optimalizálására, úgy bátran ajánljuk a Huawei optimalizálóit. Ugyanis áruk kedvezőbb, tudásuk és minőségük mégis kiemelkedővé teszi.

Összefoglalva, a napelemek lehetnek mono vagy polikristályosak. Az inverter pedig olyan, ami minden helyzetben megfelelő, és a hosszútávú garancia pedig biztosíték arra, hogy a napelemes rendszere biztonságban lesz.

Gyakran nekünk feltett kérdések

Napelemmel lehet-e fűteni?

Válasz egyszerű: nem. A napelemes rendszer által megtermelt energiával, viszont igen. Pontosabban fűteni, az elektromos fűtőtestek fűtenek, amely működéshez elektromos áramra van szükség. Ezt az energiaigényt termeljük meg a napelemekkel.

Még biztos, hogy szaldós elszámolású lesz az áramszolgáltatói szerződésem?

Még igen. 2023. december 31-ig minden szerződés szaldós elszámolású, amennyiben nem vesz igénybe vissza nem térítendő állami támogatást. Ha igénybe vesz, akkor van egy fontos határidő: 2022.12.31. Ekkortól ugyanis, már nem lehet támogatást igénybe venni.

Van-e mód helyszíni felmérésre, és az ingyenes-e?

Előzetesen adunk egy árajánlatot Önnek. Amennyiben az megfelelő lehet, és szeretné tőlünk megrendelni a rendszert, abban az esetben, helyszíni felmérés során is meggyőződünk az összeállításunk helyességéről és telepíthetőségéről. Ez természetesen Önnek nem kerül semmibe, a felmérésért nem kell fizetnie cégünknek semmit.

Havi leolvasás várható hamarosan?

Nem. Ugyanis nem a leolvasás gyakorisága változik, hanem az elszámolás módja. Ezért ezt nagyon fontos megérteni. Eddig kWh alapú volt az elszámolás, ami annyit tesz, hogy vételeztem 10 kWh áramot, majd vissza is töltöttem ugyanennyit, akkor voltam nullán. Ez a szaldó elszámolás. Ezt követi a bruttó elszámolási mód. Ennek lényege, hogy már a kWh darabszáma számít csupán, hanem annak ára. Például vételezek 10 kWh áramot és vissza is töltök, akkor az elszámoláskor azt vizsgálja meg a szolgáltató, hogy mennyibe került a vételezett és visszatöltött áram ára. A kettő közötti különbözettel kell elszámolni.

Mennyi előleget kell fizetnem, ha Önökkel szerződök?

A válasz egyszerű, semennyit. Mindenekelőtt fontos megemlítenünk, hogy előleget nem kérünk. Szerződéskötést követően elindítjuk az engedélyeztetést. A műszaki gazdasági tájékoztató megérkezése után, szállítunk. Amikor szállítunk, akkor kell kifizetni a kiszállított áru ellenértékét. Ezután pedig szerelünk. A fizikai megvalósítást követően kell a kivitelezést rendezni.

Munkára vállalnak-e garanciát?

Igen, két év garanciát biztosítunk az általunk elvégzett munkálatokra.

napelem rendszer Stabil-Invest Kft.